Een Bijbelse kijk op Israël

woensdag 16 juni 2010

Om Sions wil niet zwijgen

Morgen wordt in Den Haag een pro-Israëlmanifestatie gehouden. Daarbij wordt de volgende verklaring overhandigd aan de Israëlische ambassade:

Bestemd voor de vertegenwoordiger van de staat Israël in Nederland
De heer Harry Kney-Tal, ambassadeur van Israël in Nederland, Den Haag.

Voor u staat een groep mensen die zich verbonden weet met Israël. We zijn een diverse groep, samengesteld uit verschillende politieke stromingen of kerkelijke groeperingen. We zijn een groep van zowel Joden als christenen.
Wat ons bindt is dat we van Israël houden, en dat we de God van Israël eren.
Wat we u willen laten weten is dat, hoewel de wereld Israël als een baksteen laat vallen, dit land en volk niet alleen staan. Er staat een groep mensen achter Israël, vanuit een oprechte en solide vriendschap.
Wij beseffen dat Israël een verdrukt land is. Verdrukt door de omringende volkeren en niet in het minste door eenzijdige berichtgeving in de media. De wereld spuwt Israël uit. Maar wij niet.
We zijn te lang stil geweest, en beseffen dat we op een cruciaal punt zijn aanbeland: een keuze voor of tegen Israël. Wij kiezen vóór het leven, tegen de dood en de haat van Hamas of Hezbollah.
Wij blijven echter trouw aan onze vrienden in Israël. Daarom willen wij laten weten dat wij vierkant achter Israël blijven staan, in goede én in minder goede tijden.
Wij geven een signaal af aan de wereld. Een signaal van vrede en verdraagzaamheid. Wij kiezen partij voor Israël en bidden voor de Vrede van Jeruzalem.

Deze verklaring wordt u aangeboden door:

Stichting Pillar Of Fire
Isreality, jongerenbeweging van Christenen voor Israël
SGP-jongeren
Stichting Schreeuw om Leven
Israël Platform
Stichting Christenen voor Israël

en vele andere Israëlvrienden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten