Een Bijbelse kijk op Israël

vrijdag 14 maart 2014

Lokale christenen: "Neem Christ at the Checkpoint conferentie niet serieus."

Bron: Israel Today

De Christ at the Checkpoint conferentie (CatC) die nu in Bethlehem plaatsvindt, wil zich doen kennen als een ‘authentieke’ spreekbuis van lokale christenen. Dat kan waar zijn, maar het is zeker niet de exclusieve spreekbuis van de lokale christenen.
Het nu volgende is een reactie op de conferentie door Shadi Khalloul, voorzitter van de Aramese Christelijke Vereniging in Israël, woordvoerder van het christelijke IDF-forum en een vertegenwoordiger van de Arabisch-sprekende christenen die ervoor gekozen hebben Israël te omarmen, in plaats van ertegen te strijden.

Een groeiend aantal Israëlische christenen sprak zich onlangs voor verdere integratie in de Israëlische-Joodse samenleving uit. Tegelijkertijd vragen velen van ons lokale christenen om niet meer gebruikt te worden als pionnen in de Palestijnse zaak of bij andere Arabische pogingen om Israël als een democratische Joodse staat te vernietigen.
Net als de meerderheid van de Israëlische christenen vind ik dat vele kerkleiders de christelijke boodschap verraden en de rechten van mede-christenen in het Heilige Land negeren omwille van islamitische propaganda die op ons land, Israël, is gericht.
Het maakt me misselijk om christelijke leiders te zien deelnemen aan anti-Israëlische politieke conferenties zoals deze. Ik schaam me voor de dubbelhartigheid van deze leiders. Deze christenen genieten in Israël van alle rechten en vrijheden, zelfs van de vrijheid om de staat in het openbaar zonder angst te belasteren. Zij en hun families zouden daarentegen een snelle dood tegemoet gaan als zij de Palestijnse Autoriteit openlijk zouden bekritiseren.
Onze situatie in Israël is beter dan bij enig andere christelijke gemeenschap in het hele Midden-Oosten. Zoals we de laatste tijd gezien hebben, migreren veel christenen binnen het Midden-Oosten en worden vele anderen met geweld tot de islam gedwongen.
Wat ons als Israëlische christenen zorgen baart is dat mede-christenen Arabieren angstig blijven benaderen en zich voegen bij diegenen die onze eigen mensen regelmatig misbruiken en vermoorden om Israël valselijk te beschuldigen, het enige land in de regio waar christenen daadwerkelijk worden beschermd.
Israël blijft het eeuwige thuisland en de veilige haven van Joden en ook van zijn christelijke, Druzen en zelfs Arabische minderheden. De wereld moet deze feiten kennen en begrijpen: dat de mensen die deze conferentie op cynische wijze organiseren, niet de ware christelijke stem in deze regio of elders in de wereld vertegenwoordigen.
We verlangen allemaal naar vrede in het Heilige Land, maar niet naar een vrede op basis van leugens die alleen maar kan leiden tot problemen voor de lokale christenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten