Een Bijbelse kijk op Israël

vrijdag 28 februari 2014

Feiten en achtergronden over het veiligheidshek bij Beit Jala

Onlangs werd ik opeens geconfronteerd met een schrijven van een collega met het verzoek een petitie te tekenen tegen de bouw van het Veiligheidshek
door Israël in de Vallei van Cremisan bij Bethlehem. Deze petitie is gestart door Vrienden van Sabeel Nederland en Kairos Palestina Nederland, twee "interkerkelijke bewegingen die stem geven aan Palestijnse christenen".
Ik begrijp werkelijk niet waarom kerkelijke instanties steeds maar weer menen te moeten opkomen voor ‘internationaal recht’. Alsof theologen juridische specialisten zijn. Alsof de kerk een politiek orgaan is. Schoenmaker blijf bij je leest. Sabeel en aanverwanten doen in mijn ogen niet anders dan de Bijbel voor hun eigen karretje spannen en dwaalleringen verkondigen.

Overigens heeft Israël ons echt niet nodig om recht te doen. Deze mensen kunnen gewoon naar de rechter stappen en worden daar gehoord ook:
http://en.radiovaticana.va/news/2014/02/05/locals_in_cremisan_hopeful_after_israeli_supreme_court_order/en1-770452

Later ontdekte ik dat de realiteit iets genuanceerder ligt dan de petitie-starters doen voorkomen: http://missingpeace.eu/nl/2014/02/feiten-en-achtergronden-over-het-veiligheidshek-bij-beit-jalla/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten